Opleiding Oplossingsgericht werken 2020

Ben je toe aan verdieping van je Oplossingsgerichte kennis en vaardigheden? Wil je weten wat het allernieuwste is in de wereld van Solution Focused werken? Zoek je een grondige opleiding? Wil je je nog meer bekwamen als coach of als leidinggevende? Zoek dan niet verder, maar mail ons snel voor meer informatie en noteer alvast de data.

Programma
In vijf blokken van twee dagen gaan we steeds in op een hoofdthema, zoals leiderschap en en gevaren, bemiddelen en omgaan met conflicten, micro-analyse en vooronderstellingen. Eén blok daarvan zal opnieuw worden verzorgd door een internationaal vermaarde oplossingsgerichte spreker. Deze keer hebben we Peter Szabó uit Zwitserland/Hongarije bereid gevonden om twee dagen met ons te komen werken, en dat is gerust een bijzonderheid te noemen. Deze internationale topcoach en -trainer, auteur van meerdere boeken, waaronder een standaardwerk dat hij samen met Insoo Kim Berg heeft geschreven, geeft nog slechts bij hoge uitzondering trainingen en workshops, dus we voelen ons zeer vereerd. Van dit blok is de eerste dag tevens bij te wonen door andere belangstellenden. De tweede dag is hij er exclusief voor de deelnemers van de opleiding. Voorafgaand aan de opleiding heb je een online intakegesprek met één van de trainers. Zo zorgen we ervoor dat jouw leer- en ontwikkelwensen helder bij ons in beeld zijn, en jij al je vragen vooraf kunt stellen. Als jij na dit intakegesprek besluit dat dit de geschikte opleiding voor jou is, wordt je inschrijving definitief.

Er zal tijdens alle dagen veel geoefend worden, zodat je de kans hebt om met je eigen praktijkvragen en ontwikkelingswensen aan de slag te gaan. Ook zullen de trainers live coachingen voor de groep verzorgen. Je kunt jezelf tijdens de opleiding voor een coaching aanmelden, maar je kunt ook een cliënt uitnodigen die door één van de trainers of Peter Szabó ecoacht kan worden. Het is een vereiste dat je tussen de trainingsdagen door kan oefenen in de dagelijkse praktijk. Je neemt je eigen praktijkvragen mee die gedurende de opleiding gebruikt zullen worden om je ontwikkeling zichtbaar te maken. Door het geven van een eindpresentatie, waarbij de vorm helemaal vrij is, krijg je zicht op je totale vorderingen.

De opleiding wordt ondersteund door online intervisies tussen de trainingsdagen, onder leiding van één van de trainers. Gedurende de opleiding zal tevens één van de trainers fungeren als je mentor. Je kunt bij hem of haar terecht met al je vragen, bijvoorbeeld over je eindpresentatie en je persoonlijke leerdoelen. Ook na de opleiding kun je nog een beroep op ons doen, onder meer via de besloten Facebookgroep van de opleiding.


Trainers
De vaste trainers zijn Marieke Wulffraat, Paut Kromkamp en Rob Paludanus. Zij brengen de nieuwste ontwikkelingen mee, onder meer van BRIEF in Londen, Mark McKergow in Edinburgh, van Peter Szabó, van Haesun Moon uit Canada en Elliott Connie uit de VS. En ze brengen ieder hun eigen specialisaties mee rondom leiderschap, mediation en werken in complexe systemen.

Data
De opleiding, editie 2020/2021, is steeds op een vrijdag en een zaterdag: 9 en 10 oktober, 13 en 14 november, 11 en 12 december (Peter Szabó), 8 en 9 januari, 5 en 6 februari. De opleiding is opnieuw geaccrediteerd door het SKj voor 94 punten. Het certificaat wordt uitgereikt bij volledige aanwezigheid. In voorkomende gevallen kan in overleg met de trainers worden gekeken naar een vervangende opdracht.

Inschrijven en kosten
Stuur ons een email als je zin hebt om te komen, of eerst wat meer wil weten. We kunnen dan altijd een afspraak maken voor een online kennismakingsgesprek. De tien dagen zijn inclusief alle intervisie en begeleiding, lunch, koffie en thee op de dagen in Rijsbergen, en drie waaiers van Vraagkracht. De kosten bedragen 1900 Euro per deelnemer. We maken de groep niet groter dan 15 mensen zodat er voldoende ruimte is voor ieders ontwikkelingsproces. Facturen worden gericht aan het privé adres van de deelnemers. Als je met meer mensen tegelijk wil inschrijven, neem dan even contact op en vraag naar de mogelijkheden.


Locatie
Alle vrijdagen en zaterdag 12 december: Centrum De Koutershof in Rijsbergen, bij Breda, Overige dagen online. De opleiding zal in principe op de vrijdag steeds live in Rijsbergen gegeven worden, waarbij uiteraard strikt de dan geldende corona regels gevolgd zullen worden, en op zaterdag is de opleiding via een beeldverbinding. Als de omstandigheden daarom vragen, dan zal de hele opleiding online worden gehouden, waarbij we de contactmomenten afwisselen met opdrachten die je tussendoor uitvoert. We kijken er naar uit om je in onze groep te mogen verwelkomen!

Fluistertip: op 11 december zijn ook al je collega’s welkom bij Peter Szabó. Inschrijving gaat later open, maar meld je alvast aan als je een of meer plaatsjes wil reserveren!

10-daagse-training

Heb je interesse in deze training of vraag je jezelf af of jouw situatie op deze training aansluit? Laat het ons dan weten!