Skip to content

Wie is Roplossing?

Met meer dan 30 jaar ervaring met zorgverlening en coaching ben ik in 2009 begonnen met mijn eigen bedrijf Roplossing. Deze stap heb ik gemaakt, om nog meer aan te kunnen sluiten bij de (eigen) wijsheid en ideeën  van individuen en groepen om hun gewenste opbrengst dichterbij te halen of te behalen. Bekijk hieronder de kwaliteiten van Roplossing en de bedrijven waar ik mee samenwerk. 

Waarom Roplossing?

Mijn visie op coaching komt voort uit de volgende drie uitgangspunten

Vertrouwen

Ik heb er alle vertrouwen in dat mensen kunnen veranderen en dat ze goede ideeën hebben om daar stappen in te zetten. Dit is mijn basis voor elk contact wat ik met de ander heb.

Vragen stellen

Door middel van vragen, leer ik je kennen, hoor ik waar je goed in bent, hoor ik hoe jouw leven eruit ziet voor jezelf en voor anderen als jouw gewenste opbrengst vorm begint te krijgen en hoor ik welke ideeën jij hebt om dit te gaan bereiken.

Concreet

Via de vragen krijg je gaandeweg een concreet beeld wat je al doet en welke concrete stappen je kunt zetten om je gewenste opbrengst dichterbij te brengen en wat voor verschil dit voor je gaat maken.

Over Roplossing

Bekijk in deze video hoe een individuele coaching van Roplossing in zijn werk gaat.

Wie is Roplossing?

Mijn naam is Rob Paludanus en sinds 1992 ben ik werkzaam in de (jeugd)hulpverlening. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om cliënten meer bewust te maken van hun eigen kunnen en mogelijkheden. Contextuele alsmede orthopedagogische gezinsopleidingen en de vele cliënten die ik heb gecoacht, hebben mijn visie over de eigen kracht en wijsheid van de ander steeds weer bevestigd.

Toen ik in 2009 Roplossing vormgaf, kwam ik in aanraking met het Oplossingsgerichte gedachtegoed, ontwikkeld door Insoo Kim Berg en Steve de Shazer. Dit gaf mij nog meer handvatten om verder aan de slag te gaan met de kracht en wijsheid van de ander. Gaandeweg de jaren ben ik me in het Oplossingsgerichte gedachtegoed meer gaan toeleggen op de visie vanuit BRIEF, waarbij o.a. de gewenste opbrengst voor de ander uitgangspunt is van elke gesprek. Vooral Peter Szabó, Elliott Connie en Chris Ives hebben een grote invloed in hoe mijn kijk op de ander verder vorm krijgt.

Ik toets mijn visie en nieuw verworven kennis steeds in de praktijk op hun effectiviteit en zinvolheid en maak hierin gebruik van de kennis en ervaring van Marieke Wulffraat en Paut Kromkamp, waarmee ik nauw samenwerk en die dezelfde visie en uitgangspunten delen. Dit helpt mij om me bewust te blijven in wat ik doe en hoe dit zinvol en waardevol is voor de ander.

Rob Paludanus

Bekijk hieronder de bedrijven waar Roplossing mee samenwerkt.